Solunum Cihazına Bağlı Hasta Kaç Gün Yaşar?
15 Mayıs 2024

Solunum Cihazına Bağlı Hasta Kaç Gün Yaşar?

Solunum cihazına bağlı hasta kaç gün yaşar, hastaların bir kısmının yaşadığı sorunlar nedeniyle solunum cihazına bağlanması gerekebilir. Respiratör, ventilatör ya da pulmoner ventilatör olarak bilinen suni solunum cihazı, hastalardaki çeşitli nedenler yüzünden sağlıklı ve yeterli bir solunum yapılamadığında, bunu üstlenen bir cihazdır. Cihazlar emme basınçlı ile itme basınçlı olarak iki farklı şekilde çalışmaktadır. Solunum cihazına bağlı hasta solunumu cihaz yardımıyla gerçekleştirir. Hastanın bu şekilde cihazla solunum yapması cihazın düzgün çalıştığı sürece gerçekleşebilir.

Solunum cihazı hastanın akciğerlerini şişirip indirmekte, oksijeni alarak karbondioksiti verip yapay bir şekilde solunumu üstlenmektedir. Solunum cihazı hastanın ağzından ya da burnundan sokulan bir tüpün kişinin nefes yoluna kadar inmesiyle çalışır. Hastalarda genel duruma uygun olarak cihazla iki farklı şekilde solunum gerçekleştirilir. Bunlar;

İnvaziv ventilasyon (Girişimsel solunum): Solunum cihazının trakeostomiye ya da endotrakeal tüpe bağlanıp, hastanın solunum yapması işlemidir.

Non invaziv ventilasyon (Dışarıdan solunum): Hastanın ağzını ve burnunu içine alıp kapatan maske yardımıyla hastanın solunum yapmasının sağlanmasıdır.

Bazen hastaların uzun bir süre solunum cihazına bağlanması ve solunum yaptırılması gerekebilir. Böyle bir durumda hastanın uzun süre cihaza bağlı kalacağı dikkate alınarak, küçük bir operasyon yapılarak nefes borusuna bir delik açılarak içine cihaz yerleştirilir. Bundan sonra doktor hastaya verilecek oksijen miktarını ayarlayarak, hastanın akciğerlerinin şişme basıncı ile verilecek havanın miktarı ayarlanır. Böylece olması gereken hassas solunum dengesi de kurulur.

Hastalar solunum cihazında ne kadar kalır?

Çoğu zaman solunum cihazına bağlanmak hastanın yaşamını kurtaracak kadar önemlidir. Bu yöntemle hasta iyileşir ve mekanik bir solunuma gerek duymadan kendi başına solunum yapabilecek düzeye gelir. Solunum cihazları yoğun bakım hastalarında, kronik hastalıkları olanlarda kullanılan bir yöntemdir.

Yaşama umudu olmayan hastalarda solunum cihazıyla yaşam sadece birkaç gün ya da birkaç hafta süreyle uzatılabilir. Solunumu yeterli olanlarda bu destek oksijen maskesi aracılığıyla da yapılabilir. Solunum cihazına bağlı hasta yeterli derecede solunum yapıncaya kadar cihazda bağlı kalabilir. Hastadaki iyileşmeye göre doktor tarafından cihazın çıkarılmasına karar verilebilir. Solunum cihazından çıkarılacak hastaların kendi solunumunu yapabilecek seviyede olması gerekir.

Solunum Cihazına Bağlı Hasta Kaç Gün Yaşar Yorumları

soru

Ferdi bozkurt

01 Haziran 2024 Cumartesi

Annem yogun bakimda kalp nabiz hersey normel zature akcigerin her yerini intihap yapmis temiz yer kalmamis beyinde odem var ama ilaca yanit vermis ve annem agizdan solunum alip veriyor doktor durumu cok krtik diyor bu ne kadar surer iylesme nasil gerceklesir

Cevap yaz
cevap

İnalkut

01 Haziran 2024 Cumartesi

Merhaba Solunum cihazına bağlı hasta yeterli derecede solunum yapıncaya kadar cihazda bağlı kalabilir. Hastadaki iyileşmeye göre doktor tarafından cihazın çıkarılmasına karar verilebilir. Solunum cihazından çıkarılacak hastaların kendi solunumunu yapabilecek seviyede olması gerekir.İyileşme süresi şu kadardır demek yanlış olur. Ne kadar iyi tedavi görür ve bakım olursa o kadar çabuk iyileşir

soru

FARUK

29 Mayıs 2024 Çarşamba

Mrb Arkadaşlar babam ayakta girdiği yoğun bakima şu an makineye bağlı olarak yaşıyor ve hiçbir şekilde umut vermiyorlar BURASI YOОUN BAKIm DEОİL ÖLÜM YERI SAPASAОLAM ADAM GÖZ GÖRE GÖRE GIDIYOR VE ELİMİZDEN HİÇBİRŞEY GELMİYOR ALLAH KIMSEYI BURAYA DÜŞÜRMESİN BAHANELERI ÇOK ENFEKSİYON VS

Cevap yaz
cevap

Zülfü

29 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba , Faruk bey feryadınız da o kadar haklısınız ki ne hayatlar var o hastane köşelerinde , siz Allah’tan umudunuzu sakın yitirmeyin inşallah uyanır babanız , bolca dua edin. Allahtan isteyin şüphesiz o hiç bir duayı karşılıksız koymaz . Şafi ismiyle şifa diliyorum.

soru

Tülay tınas

26 Mayıs 2024 Pazar

Merhaba annem on gündür yogun bakimda iki günden beri solunum cihazina bagli

Cevap yaz
cevap

Gaffar

26 Mayıs 2024 Pazar

Tülay hanım Allah annenize acil şifalar versin. Solunum cihazı nefes alma güçlüğü çeken veya bilinci kapalı hastalar için çok önemlidir. Hastayı hayata tutundurmak için şarttır.

soru

metin

22 Mayıs 2024 Çarşamba

merhaba benim yakın arkadaşım beyin kanaması geçirdi yakalaşık 1 ay hastanede yattı lakin çok az birsüre uyanık kaldı ve şimdi solunum cihazına bağladılar yaşayabilecekmi lütfen cevap istiyorum.

Cevap yaz
cevap

Admin

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Beyin kanamaları ciddi durumlar olabilir ve her hastanın durumu farklılık gösterebilir. Solunum cihazına bağlanmış olması, yoğun bakım gerektiren bir durumu işaret eder. Bu süreçte doktorların görüşleri ve tedavi planları çok önemlidir. En doğru bilgiyi ve gelecekle ilgili öngörüyü onlar verebilir. Sabırlı olun, umarız arkadaşınız en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

soru

Senem celik

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba Benin Eltim yogun Bakimda hem beyinciginde little cardinals hemde omur ilikden gelen kemik de evilme vardi iki ameliyati birden oldu 2ay boyunca kafasindaki suyu dengelemediler sudolup baski yapinca bilinci kayboliyordu en son agrilara dayanamadigi icin hastaneye gittik su tekrer birikmis ve basinc yapmis beyindeki damarlar genislemis ve Kaldi durdu ka masajiyla hastayi haystack dondurduler ve 15gundur solunum cihazina bagli bugun ve bogaz acip ordain nefes almasi saglanicakmis bu 15gun sure icerisi tepki olarak gozlerini acdi vede titremeleri oluyor me ypicagimizi ve me dusunecegimizi sasirdik ne olur bir doktor olarak yo rum yazin lutfen

Cevap yaz
cevap

Admin

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba, yaşadıklarınız gerçekten çok zorlu bir süreç olmalı. Elbette ki bu tip durumlar hem hasta hem de hasta yakınları için oldukça endişe verici olabiliyor. Eltiminize destek olmak için yanında olmanız, moral vermeniz ve doktorların tavsiyelerine harfiyen uyması çok önemli. Doktorlar en iyi şekilde durumu kontrol altına almaya çalışıyorlar ve umarım en kısa sürede eltimin sağlığına kavuşur. Sabırlı olmanız ve pozitif düşünmeye çalışmanız da çok önemli. Sağlık çalışanları eltimin yanında olduğu sürece endişelenmeye gerek yok. Lütfen moralinizi yüksek tutun ve eltimin sağlığına kavuşması için dualarınızı eksik etmeyin. Geçmiş olsun.

soru

Rıza

14 Mayıs 2024 Salı

Benim annemde 9 gundur solunum cihazina bağlı acaba bir iyleşme olurmu daha kac gün sürer.

Cevap yaz
cevap

Delal

14 Mayıs 2024 Salı

Merhabalar sevgili rıza bey öncelikle annenize çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sorduğunuz soruya gelince solunum cihazı hastanın dışardan nefes alıp vermesini saglayan bir araçtır. Hastanın sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir. Bu bir gün de olabilir? Bir hafta bir ay da olabilir. Daha fazla kaladbilir.

soru

Gönül Demirelin

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Hastamız 4gundur cihaza bağlı herhangi gelişme yok

Cevap yaz
cevap

Salabet

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Merhaba gonul hanim oncelikle gecmis olsun. Hasta cihaza bagli ise iyilesmesi uzun surebilir. Hekimlerin gunluk takibi ve tedavisini sabirla beklemekten baska sansin yok.

soru

FARUK

12 Mayıs 2024 Pazar

Allah kimseyi doktorların eline DÜŞÜRMESİN arkadaşlar
KURBAN OLDUОUM ALLAHA NE BILELIM HASTAMIZIN DAHA KÖTÜ OLACAОINI İYI OLACAK DIYE YATIRIYORUZ

Cevap yaz
cevap

Ömer Kaan

12 Mayıs 2024 Pazar

Merhaba , faruk bey rabbim öncelikle hastane köşelerinde hastalıktan acı çeken tüm hastalarımıza şafi ismiyle şifalar diliyorum . Çok zor bir durum beklemek umut etmek inşallah beklentileriniz sonucuna ulaşır . Rabbim yâr ve yardımcınız olsun . Geçmiş olsun .

soru

FARUK

08 Mayıs 2024 Çarşamba

ALLAH KIMSEYI NAMUSSUZ DOKTORUN ELİNE BIRAKMASIN DENEME TAHTASI GIBI GÖRÜYORLAR HASTALARI NERDE HAK HUKUK HEPSİ NAMUSSUZ

Cevap yaz
cevap

Admin

08 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu tür genellemeler yapmak doğru değil. Her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da mesleğini layıkıyla yapanlar ve yapmayanlar olabilir. Ancak, sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı hastalarına en iyi şekilde hizmet vermek için çalışır. Yaşadığınız olumsuz bir deneyim varsa, bunu ilgili sağlık kuruluşuna bildirerek çözüm arayabilirsiniz.

soru

Hastalık

07 Mayıs 2024 Salı

Benim dedem beyin kanaması geçirerek yari felçli kaldı. Bizim desteğimizle yemek ve Tuvalet ihtiyacını gideriyordu. Yaklaşık 1 hafta önce tekrar beyin kanaması geçirdi ve beyinden amleyt oldu. Solunum yetmezliği basladi ve bogazdan delik açtılar. Suanda uyutuyorlar uyandigi zaman Boğazdan nefes alıp vermeyi öğreteceğiz dediler.Eger gözlerini açarsa tamamen felci olacağını söylediler. Bilen varsa yardımcı olabilir mi iyileşir mi dedem ?

Cevap yaz
cevap

d. a.

07 Mayıs 2024 Salı

birkere nefes alip vermeyi ögretmeleri icin hastanin Uyanik olmasi gerekir. bogaza bilinci yerinde olmayip ve solunum problemi yasayanlarda operasyonla delik acilir. beyin cok hassas bir organdir ve büyük hasar gördügü Zaman o hasarlar geri kolay kolay gitmiyor malesef. kalp kirizinden en yakinim bitkisel hayatta yasiyor 3 senedir ve cok zor bir durum insanin felcli kalmasi kendi basina yiyip icememesi . fazla ümitlenmeyin Allah yardimciniz olsun

soru

JALE

02 Mayıs 2024 Perşembe

ANNEM SOLUNUMA BAGLI 5 GÜN OLDU SOLUNUMU GIRTLAKTAN ACACAKLARMIŞ BEYN E GİDEN KILCAL DAMARLAR TIKALI KAC GUN YASAR

Cevap yaz
cevap

Admin

02 Mayıs 2024 Perşembe

Bu durum gerçekten endişe verici, ancak bu konuda size net bir cevap vermek mümkün değil. Ancak, doktorların annenizin durumunu değerlendirmesi ve uygun tedaviyi uygulaması çok önemli. Lütfen doktorunuzla iletişimde kalın ve onun önerilerini dikkate alın. Geçmiş olsun dileklerimle.

soru

Canan

29 Nisan 2024 Pazartesi

Nenem kalp hastası makinaya bağlı yaşarmı

Cevap yaz
cevap

Gizem Sus

29 Nisan 2024 Pazartesi

Canan hanım solunum cihazına bağlanan hastaların çoğunlukla ciddi bir sağlık problemi bulunmaktadır. Hastalığın geçmesi için kimi hastalar solunum cihazına uzun süre bağlı olduğu görülmüştür. Hemen evham yapmayın lütfen, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur.

cevap

Üftade

29 Nisan 2024 Pazartesi

Makineye bağlı olan insanların yaşamı makine kapandıktan sonra sonlanır. Makineye bağlı olduğu sürece yaşayabilir ancak yaşamama gibi bir ihtimal de var bazen makine bile hastaları hayatta tutmaya yetmiyor. Hastanın yaşayıp yaşamayacağını doktorlar daha iyi bilir onlara danışırsanız daha iyi olur.

soru

FERAY

29 Nisan 2024 Pazartesi

BABAM LENF KANSERİ..2 AY ÖNCE ENTÜBE EDİLDİ FAKAT DEĞERLERİ SÜREKLİ OYNADIĞI İÇİN UYANDIRAMIYORLAR. ŞİMDİ İSE TRAKEOSTOMİ YAPILACAĞINI SÖYLEDİLER..ZAMANLAMA DOĞRUMU VE BÖYLE DAHA MI İYİ OLUR?

Cevap yaz
cevap

Naile

29 Nisan 2024 Pazartesi

Merhaba Seray hanım babanız için endişelenmeniz çok normal ama doktorlara güvenin onlar İnşaAllah en doğru kararı vereceklerdir siz bol bol dua edin babanız için İnşaAllah iyileşip sizi sevindirecektir Allah acil şifalar versin iyi günler sağlıcakla kalın.

soru

Sultan

25 Nisan 2024 Perşembe

Benim babam şuan yoğun bakimda ben allahtan umudumu kesmedim babamlan konuşuyorum boğazdan birşey anlatmaya calişıyor ne desem gözünü kırpıyor ama doktora dedimki bir gelişme varmı babamın bilinci yerinde dedim bana dediki biz ilerleme değil gerileme bekliyoruz dediçok televizyon izliyorsunuz dedi kardesime kaç kişiyede yapti bana bunu söyledi ben akil istiyorum eve götürsem igleşirmi ne yapmaliyim acil yardımınıza ihtiyaçım varbaşka hastaneyemi götüreyim yaşlı diye önemsemiyor doktor

Cevap yaz
cevap

Aykın

25 Nisan 2024 Perşembe

Merhaba, sultan hanım öncelikle babanıza Allah şifalıklar versin du durumda bile nice hastanede yatıp derman bekleyen insanlar var ki rabbim yar ve yardımcınız olsun babanızı eve çıkartmayın hastane gözetiminde kalsın sonra onun pişmanlığını da yaşamayın ama doktordan veya hastaneden memnun değilseniz değiştirebilirsiniz, çok geçmiş olsun.

soru

Elif

21 Nisan 2024 Pazar

Babam yoğum bakımında cihaza bağlanmış bunun tedavisi nasıl çözülür

Cevap yaz
cevap

Gözde Sema

21 Nisan 2024 Pazar

öncelikle babamıza hayırlı şifalar diliyorum. Hiç bir zaman Allah dan ümit kesilmez makineye bağlı olması çok üzücü bir durum fakat her şey bitmiş demek değil. Makinada hastalar bir gün bir hafta bazen aylar yıllar boyu makinada kalıp sonra uyanan hastalar biliyorum. İnşaallah siz o kadar uzun beklemezsiniz sevgilerle

cevap

Uhra

21 Nisan 2024 Pazar

Babanızın yoğun bakımda olduğunu söylüyorsunuz Elif hanım. Bunun için öncelikle babanıza acil şifa sizlere ise sabır diliyoruz. Babanız hastanede ve Doktor kontrolü altında olduğu için uygulanması gereken tüm tedavi yöntemleri hassasiyetle uygulanacaktır. Bu konuda kalbinizi ferah tutmanızı istiyoruz

İyi günler

soru

Esin

10 Nisan 2024 Çarşamba

Insallah hepinizin hastalari iyilesir ben annemi yogun bakimda kaybettim cok zor bir durum aeolun

Cevap yaz
cevap

Birsev

10 Nisan 2024 Çarşamba

Zor anlar geciriyoruz zaman zaman Ama Allah sabır veriyor çok şükür ki ayağa kalkabiliyoruz tahammül edebiliyoruz. Rabbim bize o sabrı vermeseydi ne yapardık bilmiyorum. Allah bütün sevdiklerimizi korusun. Amin

soru

fahri

09 Nisan 2024 Salı

eniştem yaklaşık 3 ay dır yogun bakımda uyanamıyor bu normalmi yoksa bi insan kac ay uyuyabilir

Cevap yaz
cevap

Bahit

09 Nisan 2024 Salı

Merhaba, yoğun bakımda yapılan işlemler doğrultusunda insanlar çok uzun bir süre uyutulabilmektedir. Özellikle bitkisel hayat durumunda yıllar sonra tekrar uyanan insanlar vardır. Bu durum kişinin rahatsızlığına ve durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak doktorların bu şekilde uzun zamandır yoğun bakımda tutmasından dolayı olumlu yönde gelişmelerin olduğunu anlayabiliriz.

cevap

Erserim

09 Nisan 2024 Salı

Rahatsızlık yaşamsal fonksiyonları ve tahribatlara göre yoğunbakım süreleri değişkenlik gösterebilir sürenin uzaması olumsuz algılanmamalıdır. Bu süre içerisinde hastanın kat ettiği yol önemlidir beyinsel fonksiyonlarda hasar yok olmaması iyi değerlendirilebilir. Bu süreçte hasta yakınlarının dua etmelerinden başka ellerinden birşey gelmez.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Solunum Organları Nelerdir?

Solunum Organları Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Trake Solunumu Türleri ve Özellikleri

Trake Solunumu Türleri ve Özellikleri

Solunum Cihazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Solunum Cihazı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bitkilerde Solunum Nedir? ve Nasıl Yaparlar

Bitkilerde Solunum Nedir? ve Nasıl Yaparlar

Bebeklerde Solunum Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bebeklerde Solunum Nedir ve Nasıl Yapılır?

Suni Solunum Maskesi

Suni Solunum Maskesi

Oksijensiz Solunum Nedir ve Nasıl Yapılır?

Oksijensiz Solunum Nedir ve Nasıl Yapılır?

Solunum Sistemi Diyafram Nedir?

Solunum Sistemi Diyafram Nedir?

Yutak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yutak Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Solunum Sistemi Yapı mı?

Solunum Sistemi Yapı mı?

Solunum Fizyoterapisi Eğitimi ve Teknikleri

Solunum Fizyoterapisi Eğitimi ve Teknikleri

Solunum Sistemi Organları Nelerdir?

Solunum Sistemi Organları Nelerdir?